ویزای شینگن

ویزای شینگن توافقی است که در سال 1985 بین بسیاری از کشورها امضا شد. با این توافق، ساکنان کشورهای اروپایی آزادند که بدون ویزا وارد این کشورها شوند تا مشکل تردد ترانزیت برای آن‌ها کاهش یابد. بنابراین ویزای شینگن برای کسانی است که ساکن یا شهروند کشورهای شینگن نیستند و می‌خواهند وارد این منطقه شوند.

با دریافت ویزای شینگن قادر خواهید بود که به تمامی کشورهای عضو اتحادیه شینگن سفر کنید. البته اخذ و دریافت ویزای شینگن به راحتی اتفاق نمی‌افتد، دارای شرایطی است که در ادامه با آن‌ها آشنا می‌شویم. ما در مستر ویزا نکته مهم را برای دریافت ویزای شینگن به شما آموزش خواهیم داد، تا اطلاعات کافی را برای یک سفر دل‌پذیر به اروپا داشته باشید.

ویزای شینگن نوعی ویزای کوتاه‌مدت است.  اخذ ویزای شینگن به افراد اجازه می‌دهد تا به کشورهای عضو پیمان شینگن سفر کنند. هر اقامت حداکثر 90 روز است. این ویزا رایج‌ترین ویزا است که برای مقاصد گردشگری و تجاری در اتحادیه اروپا صادر می‌شود. اتباع برخی کشورها ازجمله ایران برای ورود به این منطقه نیاز به ویزا دارند. این محدودیت حتی استفاده از ترافیک هوایی در کشورهای عضو را نیز در برمی‌گیرد.

ویزای توریستی شینگن به سه نوع A، B و C تقسیم می‌شود که مدت و نوع این ویزا به ماهیت و هدف شما بستگی دارد. طبق توافق‌نامه شینگن، هر کشور عضو می‌تواند این ویزا را صادر کند. برای دریافت این ویزا باید بیمه مسافرتی شینگن داشته باشید.

ویزای شینگن چیست؟

به مانند سایر ویزای کشورها، ویزای شینگن نیز به منظور ورود به حوزه شینگن در اروپا استفاده می‌شود. تا کنون 26 کشور اروپایی عضو پیمان شینگن می‌باشند. برای ورود به این کشورها شما باید ویزای مربوط به کشور مقصد را از سفارت آن در داخل ایران دریافت نمایید.

مراحل اخذ ویزای شینگن

  • قدم اول، انتخاب نوع ویزا و کشور مقصد

انواع مختلفی از ویزا برای ورود به حوزه شینگن وجود دارد، برای مثال: ویزای کاری (تجاری)، ویزای توریستی، ویزای تحصیلی، ویزای علمی و… از انواع مختلف ویزای شنگن می‌باشند. شما در قدم اول برای تسریع روند کاری، لازم است نوع ویزای درخواستی خود را که هدف شما برای ورود به حوزه شینگن را مشخص می‌نماید، انتخاب کنید.

برای اخذ ویزای شینگن لازم است کشور مقصد را برای سفرتان انتخاب کنید. در صورتی که میخواهید به بیش از دو کشور در حوزه شینگن سفر داشته باشید، بهتر برای اخذ ویزا کشوری را انتخاب کنید که بیشترین روز سفر را در آنجا هستید. اما اگر زمان اقامت شما در کشورهای مقصد براربر است، می‌بایست برای درخواست خود را به سفارت اولین کشوری که قصد ورود به آن را دارید ارسال کنید.

  • قدم دوم، انتخاب زمان مناسب:

انتخاب زمان مناسب برای ورود به سفارت جهت اخذ ویزای شینگن باید دقیق باشد. از آنجایی وقت سفارت اکثر کشورها طولانی مدت است، بهتر است اگر برنامه سفرتان آماده شده در زودترین حالت ممکن جهت دریافت وقت سفارت و ورود به سفارت مورد نظر اقدام نمائید. بهترین زمان برای ورود به سفارت، سه ماه قبل از سفرتان و دیرترین زمان برای ورود، 15 روز قبل از شروع سفرتان می‌باشد.

ما در مستر ویزا توصیه می‌کنیم که سه هفته قبل از شروع سفرتان، برای اخذ ویزا اقدام نمائید.

  • قدم سوم، تکمیل فرم ویزا:

بعد از تعیین روزهای سفر و کشور مورد نظر، مسافر باید فرم درخواست ویزا را تکمیل نماید. حتما توجه داشته باشید مهم‌ترین موضوع برای سفارت صداقت است، پس برای اخذ بی عیب و نقص ویزای شینگن لازم است فرم سفارت را با دقت و صداقت تکمیل نمائید. فرم مورد نظر را باید در دو نسخه تکمیل و امضا شده به سفارت تحویل دهید.

  • قدم چهارم، تکمیل مدارک:

جهت ورود به سفارت برای دریافت ویزا، لازم است مدارک زیر را آماده کنید:

فرم درخواست ویزا، مدارک شناسایی، پاسپورت معتبر، دو قطعه عکس 3*4، بیمه مسافرتی، رزرو پرواز، رزرو هتل، تمکن مالی و سایر مدارکی که هر سفارت ممکن است تقاضا نماید.

  • قدم پنجم، وقت مصاحبه:

پس از دریافت وقت و آماده سازی مدارک، برای مسافر وقت مصاحبه تعیین می‌گردد. مسافر لازم در تاریخ معین شده به سفارت مورد نظر مراجعه نماید. تمامی مدارک خود را در روز مصاحبه باید به افسر کنسولگری تحویل بدهید. در مصاحبه از شما سوالاتی همچون محل اقامتتان (هتل) در طول سفر، هدفتان از ورود به کشور مقصد و… پرسیده می‌شود، همانطور که گفته شد تمامی سوالات را با صداقت کامل به سفارت پاسخ دهید.

  • قدم ششم، پرداخت هزینه:

در هنگام اقدام برای اخذ ویزای شینگن، مسافر می‌بایست هزینه ورود به سفارت را طبق مصوبه سافرت مورد نظر پرداخت نماید قیمت ویزای شینگن توسط سفارت تعیین شده و غیر قابل تغییر می‌باشد.

پس از اتمام تمامی موارد گفته شده، بررسی پرونده مسافر به طور معمول طی 15 روز کاری انجام می‌پذیرد.

مزایای اخذ ویزای شینگن چیست؟

یکی از مهم‌ترین مزایای اخذ ویزای شینگن سهولت سفر به کشورهای عضو آن است. اگر می‌خواهید بدون ویزای شینگن سفر کنید، نه‌تنها باید هزینه بیشتری بپردازید، بلکه صدور هر ویزا بیشتر طول می‌کشد.

کشورهای شینگن

حوزه کشورهای شینگن شامل 26 کشور اروپایی می‌شود کشورهای حوزه شینگن عبارت‌اند از: آلمان، اتریش، بلژیک، ایسلند، جمهوری چک، فنلاند، فرانسه، ایتالیا، لیتوانی، مالت، هلند، یونان، نروژ، لهستان، پرتغال، اسلواکی، اسپانیا. سوئیس، سوئد، اسلوونی، لیختن اشتاین، دانمارک، استونی، مجارستان، لتونی و لوکزامبورگ اعضای منطقه شینگن هستند. این قرارداد در سال 1985 در منطقه ی مرزی شینگن در لوکزامبورگ بین مرزهای آلمان و فرانسه به امضا رسید. توافقنامه شینگن بین 22 کشور اتحادیه اروپا و 4 کشور عضو اتحادیه تجارت آزاد اروپا (EFTA) منعقد شد. منطقه شینگن به‌عنوان “بزرگ‌ترین منطقه بدون پاسپورت در جهان” نیز شناخته می‌شود. بر اساس این قرارداد تمامی سرزمین های این کشورها به‌عنوان یک واحد در نظر گرفته می‌شود. درنتیجه اتباع کشورها برای ورود به منطقه نیازی به ویزا ندارند.

در چند سال گذشته، کشورهای اروپایی محدودیت‌هایی را برای صدور ویزای شینگن اعمال کرده‌اند. شرایط اسپانیا برای صدور ویزای شینگن بسیار راحت‌تر از بقیه کشورها می باشد.

قوانین برای اخذ ویزای شینگن

همان‌طور که در بالا ذکر شد، نوع و اعتبار این ویزا به هدف بازدید شما بستگی دارد.

ویزای شینگن یا (USV)

ویزای اعتباری منطقه محدود یا ویزای اعتباری منطقه محدود (LTV).
نکته مهم: ازنظر قانونی، اگر ویزای شینگن دارید، می‌توانید تا زمانی که معتبر شود به کشورهای عضو سفر کنید.

ویزای گردشگری اروپا

ویزای شینگن همان ویزای توریستی اروپاست. دارنده ویزا می‌تواند هر 6 ماه یک‌بار به مدت 90 روزبه کشورهای اروپایی سفر کند. این ویزاها به سه دسته A، B و C تقسیم می‌شوند.

  • اخذ ویزای شینگن نوع A

این ویزا برای ترانزیت فرودگاهی صادر می‌شود. دارنده آن فقط می‌تواند پرواز خود را به مقصدی خارج از کشور عضو در فرودگاهی در منطقه شینگن تغییر دهد. شما نمی‌توانید از ویزای نوع A برای عبور از دو یا چند فرودگاه استفاده کنید.

  •  اخذ ویزای شینگن نوع B

با اخذ این نوع ویزای شینگن می‌توانید در عرض 5 روز با ماشین یا قطار از منطقه شینگن عبور کنید.

  • انواع ویزای شینگن C

این ویزاها برای مدت کوتاهی در کشورهای عضو صادر می‌شوند. اهدافی مانند گردشگری، رویدادهای فرهنگی و ورزشی و دیدار با اقوام را پوشش می‌دهد. ویزای نوع C به سه دسته زیر تقسیم می‌شود:

  1. ویزای شینگن تک ورود
  2. ویزای دوبار ورود
  3. ویزای چند بار ورود

اخذ ویزای شینگن Single-Entry

اگر ویزای شما با ” Single-Entry” مشخص‌شده است؛ این بدان معنی است که شما فقط یک‌بار می‌توانید وارد کشورهای عضو شوید. حتی اگر ویزا معتبر باشد، پس از خروج نمی‌توانید دوباره وارد منطقه شینگن شوید.

اخذ ویزای شینگن Entry Number 2

اگر روی ویزای شما برچسب “Entry Number 2” نصب‌شده باشد. می‌توانید در مدت 180 روز دو بار وارد این قسمت شوید. اگر در طول مدت اعتبار ویزای خود از منطقه شینگن خارج شوید، اجازه ورود مجدد به کشور را خواهید داشت.

اخذ ویزای شینگن Multiple Entries

اگر ویزای شما “Multiple Entries” است. شما می‌توانید هرچند بار که دوست دارید وارد این قسمت شوید. ویزای شینگن چندگانه تا 90 روز در 6 ماه سال اعتبار دارد.

ویزای با اعتبار محدود برای منطقه شینگن

این ویزا معمولاً برای افرادی که در شرایط خاص و فوری مانند دلایل بشردوستانه هستند صادر می‌شود. دارنده آن فقط می‌تواند به همان کشوری که ویزا را دریافت کرده یا به تعداد محدودی از کشورها سفر کند.

مدارک ویزای شینگن

با توجه به اینکه قوانین هر کشور متفاوت است، اما با این حال اکثر مدارک مورد نیاز برای ورود به سفارت شامل موارد زیر می‌شود:

  • فرم تکمیل شده درخواست ویزای شینگن
  • اصل گذرنامه فعلی و گذرنامه‌های قبلی
  • دو قطعه عکس ۳.۵ در ۴.۵
  • مدارک شغلی
  • تمکن مالی (گردش حساب و اسناد ملکی)
  • بیمه مسافرتی
  • بلیط رفت و برگشت هواپیما
  • برگه تایید رزرو هتل

شرایط اخذ ویزای شینگن

کشورهای اروپایی معمولا شرایط یکسانی برای اخذ ویزای شینگن دارند. شرایط اصلی اخذ ویزا به شرح زیر است:

  • گردش حساب کافی: موجودی حساب متقاضی به یورو در 3 ماه گذشته
  • تعیین هدف سفر در منطقه شینگن
  • تمکن مالی: حداقل میزان تمکن مالی بسته به کشور مقصد بین 60 تا 150 میلیون تومان است.
  • مدارک درخواستی ویزای شینگن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *